About Jan

Welkom
Welkom op mijn website. Al mijn skills gebundeld. Maak een tour door deze website en geniet van de architectuur, schilderijen, digitale kunst, muziek, alsook de filmpjes waar ik kunst en architectuur mix met mijn muziek.


Biografie
Al heel jong was tekenen een liefhebberij van mij. Ik was al vroeg geinteresseerd in kleuren en vormen. Dat resulteerde in een studie architectuur: universiteit te Delft. Na mijn studie werkte ik 6 jaren als architect en muzikant op Curacao. Daar zijn veel van mijn ontwerpen gebouwd. Met onze band waren wij elk weekend de hoofdact van het eiland.

Alhoewel ik in Nederland ook wel wat gebouwen heb neergezet, is dat zoetjes aan minder geworden. Ik kon me niet vinden in de regelgevingen van het bouwen in Nederland. De bemoeienis is te groot naar mijn mening. De vrijheid in architectuur hervond ik weer door vanuit Nederland villa's te ontwikkelen voor mensen die naar de Antillen willen verhuizen. Dat heeft geresulteerd in droomhuizen welke u op deze website kan zien.

Naast architectuur maak ik ook abstracte schilderijen. Ik wilde me vrijer voelen en uiten in mijn werkzaanheden. Dat resulteerde tot een grote collectie fantastische abstracte schilderijen welke door het hele land werden/worden geëxposeerd en verkocht. Ik werd door top-galeries in het land vertegenwoordigd, maar heb ervoor gekozen de verkoop nu via andere wegen te laten gaan. Hierdoor heb ik mijn prijzen behoorlijk kunnen laten zakken. Ook geef ik workshops abstract schilderen.

Naast kunstschilder en architect ben ik vanaf mijn 16e muzikant en componist. Ik speel al meer dan dertig jaar saxofoon. In 2003 heb ik een CD uitgebracht welke goede recensies ontving in het muziekblad OOR. Tegenwoordig neem ik vooral muziek op in mijn eigen homestudio. Deze muziek gebruik ik weer voor mijn filmpjes over schilderen en architectuur. (zie Youtube op deze site).

Ook wijd ik me ook aan digitale kunst: digitale 'ARTecture'. Bijzondere architectuur in een opvallende omgeving, welke wordt gezet achter plexiglas. De gebouwen ontwerp ik met mijn architectuurprogramma en zet die in een complementaire omgeving.

Mijn missie is dat ik mensen in contact wil brengen met hun innerlijke stem, met hun gevoel. Er is zoveel wat we niet kunnen vatten. Vaak zijn dat de essentiële dingen in het leven zoals liefde, respect, natuur, kunst..... Ik hoop iets van dat onbekende’ te vertellen via architectuur, kunst en muziek. Via workshops ga ik in op dat thema, zodat het één op één wordt ervaren.

 

Ik wil mensen bij hun gevoel brengen
"De wezenlijk dingen in het leven zijn veel groter dan we ons kunnen voorstellen. Ik creëer niet, ik laat het stromen"

 

Welcome
Welcome to my website. All my skills combined in this one website: art, music and architecture. Make a tour through this website and enjoy the paintings, my digital art, music, as well the movies, where I combined art and architecture with my music.

Connecting people to their inner self
"The essential things in life are bigger than we can imagine. I do not create, I let it flow."

Short biography:
Jan was born in the south of Holland. He succeeded his education at the university for architectural designing (Delft) and build several projects at the Dutch Caribbean. Jan is an abstract artistpainter. He is presented by leading gallery’s. Jan is also saxophoneplayer. He played the support act wit the famous ‘Yellow jackets’ and recorded for ‘The Who’s keyboardplayer John Bundrick. Jan is also musiccomposer and conceptdesigner for advertising.

 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

1 comment

 • Amani Ramses Abdel Bari Thursday, 03 October 2013 16:25 Comment Link Report

  I love your abstract painting. I just fell on your Youtube videos by mere chance. Great work shops, you are very generous with sharing your techniques. it reassured me that what I do in abstract painting without any formal training is an inner dialogue that similarly emanated by many artistic hearts.
  Love your saxophone.
  You have a strong spirit.
  Bravo!
  Amani.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Contact

Do you want to receive more information?
Please fill in your emailadres

Contact info

telephonenumber:

+31 06 16 38 00 25

janvanoort@kunstoort.nl