About Jan

Welcome
Welcome to my website. All my skills combined in this one website: art, music and architecture. Make a tour through this website and enjoy the paintings, my digital art, music, as well the movies, where I combined art and architecture with my music.

Welkom
Welkom op mijn nieuwe website. Al mijn skills gebundeld in één website: kunst, muziek en architectuur . Maak een tour door deze website en geniet van de schilderijen, digitale kunst, muziek, als ook de filmpjes waar ik kunst en architectuur mix met mijn muziek.

Connecting people to their inner self
"The essential things in life are bigger than we can imagine. I do not create, I let it flow."

Ik wil mensen bij hun gevoel brengen
"De wezenlijk dingen in het leven zijn veel groter dan we ons kunnen voorstellen. Ik creëer niet, ik laat het stromen"

Short biography:
Jan was born in the south of Holland. He succeeded his education at the university for architectural designing (Delft) and build several projects at the Dutch Caribbean. Jan is an abstract artistpainter. He is presented by leading gallery’s in Holland like van den Broek gallery, Helenaveen; gallery Frederique van der Vlist, Leiden and gallery de Boog, Ysselstein. Jan is also saxophoneplayer. He played the support act wit the famous ‘Yellow jackets’ and recorded for ‘The Who’s keyboardplayer John Bundrick. Jan is also musiccomposer and conceptdesigner for advertising.


Biografie
Al heel jong was tekenen een liefhebberij van mij. Ik was al vroeg geinteresseerd in kleuren en vormen. Dat resulteerde in een studie architectuur: universiteit te Delft. Daar werd naast ontwerpen en bouwtechniek ook gedoceerd in tekenen en presentatietechnieken. Na mijn studie kwam ik terecht op Curacao. Daar zijn veel van mijn ontwerpen gebouwd.


Alhoewel ik in Nederland ook wel wat gebouwen heb neergezet, werd kunst een steeds belangrijker onderdeel in mijn leven. Ik kon me niet vinden in de regelgeving. In schilderijen vond ik mijn vrijheid terug. Dat resulteerde tot een grote collectie fantastische abstracte schilderijen welke door het hele land werden/worden geëxposeerd. Ik werd door top-galeries in het land vertegenwoordigd, maar heb ervoor gekozen de verkoop nu via andere wegen te laten gaan. Hierdoor heb ik mijn prijzen behoorlijk kunnen laten zakken.
Ook geef ik workshops abstract schilderen, vooral in Brabant op het moment. Het is een passie van me. Het is zo mooi om op deze manier met mensen in contact te treden: schilderen vanuit je gevoel en dat delen.

Naast kunstschilder en architect ben ik vanaf mijn 16e muzikant en componist. Ik speel al meer dan dertig jaar saxofoon met als bij-instrument keyboard en EWI. In 2003 heb ik een CD uitgebracht welke goede recensies ontving in het muziekblad OOR. Tegenwoordig neem ik vooral muziek op in mijn eigen homestudio. Deze muziek gebruik ik weer voor mijn filmpjes over schilderen (zie Youtube op deze site).

Sinds een jaar wijd ik me ook aan digitale kunst: digitale 'ARTecture'. Bijzondere architectuur in een opvallende omgeving, welke wordt gezet achter plexiglas. De gebouwen ontwerp ik met mijn architectuurprogramma en zet die in een complementaire omgeving.

Mijn missie is dat ik mensen in contact wil brengen met hun innerlijke stem, met hun gevoel. Er is zoveel wat we niet kunnen vatten. Vaak zijn dat de essentiële dingen in het leven zoals liefde, respect, natuur, kunst..... Ik hoop iets van dat onbekende’ te vertellen via kunst en muziek. Via workshops ga ik in op dat thema, zodat het één op één wordt ervaren.

 

 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

1 comment

 • Amani Ramses Abdel Bari Thursday, 03 October 2013 16:25 Comment Link Report

  I love your abstract painting. I just fell on your Youtube videos by mere chance. Great work shops, you are very generous with sharing your techniques. it reassured me that what I do in abstract painting without any formal training is an inner dialogue that similarly emanated by many artistic hearts.
  Love your saxophone.
  You have a strong spirit.
  Bravo!
  Amani.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Contact

Do you want to receive more information?
Please fill in your emailadres

Contact info

telephonenumber:

+31 06 16 38 00 25

janvanoort@kunstoort.nl